Jouw warm NEST

 

Waar heb jij nood aan?

Werkwijze

Stap 1: aanmelding

Hulp zoeken is geen teken van zwakte, zoals veel mensen denken. Het is net een teken van kracht! Om hulp vragen is een manier om voor jezelf te zorgen; je neemt jouw verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn.

Aanmelden kan via het contactformulier op deze website of telefonisch via het nummer 0491 22 70 11 . Zowel jijzelf als een vertrouwenspersoon uit je omgeving kan een aanmelding doen.

Stap 2: intakegesprek

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we jouw hulpvraag, je achtergrond en eventuele eerdere ervaringen met therapie. We stellen samen doelen op en bespreken een behandelplan dat het beste past bij jouw situatie.

Stap 3: therapie

 

Therapie kan helpen bij het verwerken van stress, angst, depressie, verslaving, relatieproblemen, trauma, en vele andere psychische of emotionele moeilijkheden. Dit kan individueel, maar ook als koppel of als gezin.

Aan de hand van gesprekken gaan we samen onderzoeken waar je gedachten, gevoelens en gedrag vandaan komen. We zoeken naar manieren om beter met je problemen om te kunnen gaan.

 

Stap 4: afrondend gesprek

Wanneer je voldoende vaardigheden hebt ontwikkeld om met je problemen om te gaan, kan de therapie in samenspraak afgebouwd en uiteindelijk afgerond worden.

Aanbod

Individuele therapie

Gesprekstherapie biedt ondersteuning en begeleiding om je inzicht te geven in je gedachten, emoties en gedrag. Aan de hand van één op één gesprekken wordt een ander perspectief geboden op je problemen. We gaan samen op zoek naar een manier om opnieuw grip te krijgen op je leven.

 

Zowel kinderen, jongeren, als volwassenen zijn welkom bij NEST.

Relatietherapie

Relatietherapie is een specifieke vorm van therapie die zich voornamelijk bezighoudt met de problemen die zich afspelen tussen partners. Bij NEST zetten we vooral in op verbinding en communicatie binnen de relatie.

 

Doorgaans worden beide partners samen op gesprek uitgenodigd.

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van psychologische begeleiding die zich richt op het verbeteren van de relaties en communicatie tussen gezinsleden. Het doel is om conflicten op te lossen, het functioneren van het gezin te verbeteren en een gezonde gezinsdynamiek te bevorderen.

 

Het helpt gezinnen om vaardigheden te ontwikkelen om sterke verbindingen te behouden en stressvolle situaties te overwinnen, zelfs na het afronden van de therapiesessies.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van therapie die gebruikt wordt voor het verwerken van trauma's. Deze wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode kan leiden tot een snelle desensitisatie van traumatische herinneringen, gepaard gaand met een cognitieve herstructurering en een significante afname van de symptomen (o.a. angst, intrusieve gedachten, flashbacks en nachtmerries). 

Gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit mogelijk